Vacation Curacao Blog

Vacation Curacao Blog

PCR-test verplicht voor Curacao

Vanaf 01 juli 2020 is vliegen op Curaçao gelukkig weer mogelijk, echter gelden er wel enkele verplichtingen vanwege corona. Eén van die verplichtingen is dat je een corona-test laat afnemen.

De PCR-test

Voor reizigers naar Curaçao, die geen klachten vertonen die mogelijk op corona wijzen, is het verplicht* om een PCR-test te laten afnemen kort voor vertrek naar Curaçao. De PCR-test (Polymerase Chain Reaction) wordt heel snel, eenvoudig en pijnloos afgenomen. Bij een door het RIVM gecertificeerd laboratorium wordt door een erkend arts wat slijm afgenomen via een keelswab. met een wattenstaafje veegt de arts wat slijm op uit je mond/keel, en that’s it.

Vervolgens wordt het materiaal geanalyseerd in het laboratorium. De arts controleert de uitslag en stelt het formeel erkende COVID-19 certificaat op. Dit wordt nog dezelfde dag per mail toegestuurd.

Eisen van Curaçao m.b.t. de corona-test

Voor je vakantie naar Curaçao heeft de overheid van Curaçao de volgende eisen m.b.t. de PCR-test:

  • De PCR-test is verplicht voor iedereen*, alleen kinderen jonger dan 1 jr. oud zijn vrijgesteld.
  • De test mag max. 3 dagen oud zijn op het moment dat je aankomt op Curaçao
  • De uitslag van de test moet op een formeel erkend COVID-19 certificaat vermeld staan. Dit certificaat dien je uiteraard bij je te hebben als je op Curaçao aankomt.

Waar kan ik een PCR-test laten afnemen?

TIP 20-06-2020 : https://www.ggdwestbrabant.nl/coronavirus/non-covid-verklaring
Verklaring bij GGD voor €99,50 per persoon.

LAATSTE NIEUWS : 21-06-2020 : TUI biedt reizigers een gratis PCR-test aan. Dit geldt ook voor mensen die al tickets hebben.
https://www.knipselkrant-curacao.com/luchtvaartnieuws-tui-hervat-vanaf-j…

Heeft u ook tips? Mail ons op: info@vacationcuracao.com

Je kunt een PCR-test laten afnemen bij Coronalab in Amsterdam (Science Park 106), of bij de Travel Doctor in Den Bosch (Copernicuslaan 301). Vanaf 23 juni 2020 kun je ook terecht bij de Travel Doctor locaties op Eindhoven Airport en in Venray.

Wanneer kan ik een PCR-test laten afnemen?

Het belangrijkste hierbij is dat de test niet langer dan 3 dagen voor aankomst op Curaçao mag worden afgenomen. De test wordt in de ochtend afgenomen, op maandagwoensdag of vrijdag. Vanwege de te verwachten drukte kun je in de maand juli ook op zaterdag een test laten afnemen. Omdat je niet onbeperkt speling hebt qua datum (denk aan de max. 3 dagen dat de test oud mag zijn) is het advies om z.s.m. de afspraak in te plannen voor jouw PCR-test.

Wat kost een PCR-test?

Het tarief van een PCR-test bij Coronalab is € 149,95 p.p. Kinderen t/m 17 jaar krijgen een korting van 25%.

PCR-test via GGD

Het laatste nieuws is dat sommige GGD kantoren ook een schriftelijke verklaring afgeven. U kunt ook uw eigen huisarts benaderen of er mogelijkheden zijn voor een PCR-test.

Bekijk ook het laatste nieuws van de overheid op :
https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reisadvies-curacao

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest